Italien Ferienhaus Kontakt Italien Ferienwohnung Newsletter Italien Ferienwohnungen Blog
Help & FAQ|Colofon| Voorwaarden|Huizen A-Z

Vakantiewoningen en vakantiehuizen:
Stresa

Foto van Comomeer vakantie plaats Stresa Foto van Comomeer vakantie plaats Stresa Foto van Comomeer vakantie plaats Stresa

Stresa is een kuuroord met 4.758 inwoners (vanaf 2012) in de provincie Verbano-Cusio-Ossola op de westelijke oever van het Lago Maggiore (Piemonte) op de Simplon spoorlijn Domodossola - Milaan. Stresa ligt op 200 meter boven de zeespiegel en heeft een oppervlakte van 33 km².

De wijken van Stresa Brisino, Isola Bella (zie ook Borromeus-eilanden), Isola dei Pescatori (zie ook Borromeus-eilanden), La Sacca, Levo, Lido en Mottarone. Alle Borromeus-eilanden, behalve Isolino di San Giovanni behoren tot de gemeente Stresa.

De naburige gemeenten zijn Baveno, Belgirate, Brovello-Carpugnino, Gignese, Gravellona Toce, Laveno-Mombello (VA), Leggiuno (VA), Lesa (NO), Omegna en Verbania. Nabijgelegen Stresa ligt de 1491 meter hoge berg Mottarone.

Toerisme
In het midden van de 19e eeuw werd Stresa aangesloten op het schip verkeer op het Lago Maggiore, terwijl in tijden Stendhal's je nog moest beginnen in Sesto Calende of in Arona om de Borromeus-eilanden te bereiken.

Vandaag in Stresa vindt u het aanbod van bed & breakfasts tot luxe hotel accommodatie en een brede selectie aan winkels, restaurants en cafés te vinden. In 1906 na de voltooiing van de Simplon spoortunnel, de eerste treinen gestopt die aangesloten Parijs met Milan. In de directe omgeving van Stresa is de Villa Pallavicino, die werd gebouwd in de 2e helft van de 19e eeuw door de adellijke familie Pallavicino in de klassieke stijl. Het is gelegen in een 16 hectare pittoreske park met een kleine dierentuin.

Sehen Sie alle Ferienunterkünften in Stresa

Gevonden 2 Objekte

1
Foto van Comomeer Vakantiehuis Binda_496_Stresa_10_Balkon

Casa Binda 496 Appartement / 7 Personen
Stresa, Lake Maggiore, Piemont

Prijs per week ab 831 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Portici_576_Stresa_10_Balkon

Casa Portici 576 Appartement / 7 Personen
Stresa, Lake Maggiore, Piemont

Prijs per week ab 625 €1