Italien Ferienhaus Kontakt Italien Ferienwohnung Newsletter Italien Ferienwohnungen Blog
Help & FAQ|Colofon| Voorwaarden|Huizen A-Z

Vakantiewoningen en vakantiehuizen:
Dosso del Liro

Foto van Comomeer vakantie plaats Dosso del Liro Foto van Comomeer vakantie plaats Dosso del Liro Foto van Comomeer vakantie plaats Dosso del Liro
Dosso del Liro is een mooi bergdorp met ongeveer 270 bewoners van wie de huizen zijn op de bergtop, waar ze worden besteld in een harmonieuze rijen rond de kerk. Het dorp ligt in de provincie Como, en grenst in het noordwesten met de Zwitserse steden van Cama, Grono en Roveredo, en ligt op 650 meter boven de zeespiegel, in een open en zonnige locatie. Het biedt een adembenemend uitzicht op de Alto Lario en de omliggende bergen, met inbegrip van "de piramide", de Monte Legnone (2609 M.).
 
De smalle straatjes die het rustieke dorpje te karakteriseren, hebben veel te bieden en te ontdekken. Hier zijn er veel stenen huizen te zien, die vaak versierd met fresco's. Talrijke en bijzonder zijn de typische putten, die overal in het dorp worden verdeeld. Ze zijn een uitgangspunt voor mooie tochten altijd het aanbieden van een reeks van suggesties en prachtige panorama's, of ze nu meer of minder inspannend.
 
Het dorp is gelegen aan de Via dei Monti Lariani, een 125 kilometer lange wandelroute die gaat langs de westelijke oever.
 
Aanbevolen plaatsen om te bezoeken: De parochiekerk SS Annunciata uit de 17e eeuw, de binnenkant is versierd met een zeer rijke barokke inrichting, en in het bijzonder belang is het orgel.
 
Ook aan te raden om te bezoeken is het dialect Museum "Museo del dialetto" in Dosso del Liro op de Piazza della Chiesa, geopend van 27 juli - 1 september 14:00-17:00.
 
Een wandeling door het kastanjebos brengt u naar de Romeinse kerk van San Pietro in Costa, die op een heuvel en wordt genoemd in teksten uit de 14e eeuw. Dosso del Liro, en vele andere omliggende dorpen ervaren emigratie van de bewoners in de afgelopen eeuwen naar Sicilië en in het bijzonder naar Palermo. De sporen zijn nog te vinden in het werk van vele kerken, met inbegrip van deze kerk.
 
In het dorp is er een kleine winkel aan de dagelijkse behoeften te dekken. Dosso del Liro heeft ook een goed restaurant. Een openbare busdienst verbindt het dorp naar Gravedona (za. 3 km) en het meer.

Sehen Sie alle Ferienunterkünften in Dosso del Liro

Gevonden 2 Objekte

1
Foto van Comomeer Vakantiehuis Baita_del_Romy_Gravedona_20_Garten

Casa Baita del Romy Vakantiehuis / 6 Personen
Dosso del Liro, Comomeer, Lombardy

Baita del Romy ligt op een zonnig terras in Prennaro, hoog boven het Comomeer. Prennaro is het historische zomer-gehucht van Gravedona en biedt een fantastisch panoramisch uitzicht op het Comomeer.

Prijs per week ab 385 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Titti_Dosso_del_Liro_10_Balkon

Casa Titti Appartement / 4 Personen
Dosso del Liro, Comomeer, Lombardy

Charmant appartement in Rustico Villa in Dosso del Liro met balkon en een prachtig uitzicht op het meer.

Prijs per week ab 300 €1