Italien Ferienhaus Kontakt Italien Ferienwohnung Newsletter Italien Ferienwohnungen Blog
Help & FAQ|Colofon| Voorwaarden|Huizen A-Z

Vakantiewoningen en vakantiehuizen:
Varenna

Foto van Comomeer vakantie plaats Varenna Foto van Comomeer vakantie plaats Varenna Foto van Comomeer vakantie plaats Varenna

Varenna is een aantrekkelijk dorp met historische bezienswaardigheden, een mooie boulevard tot aan het oude centrum van Varenna waar U diverse restaurants, wijnbarretjes en boutiques vindt.

Varenna met haar romantische haven ligt tegenover Menaggio. Het dorp ligt steil tegen de berghelling aan en er het oude dorp is verdeeld door diverse kleine weggetjes. Vanaf de aanmeerplaats voor de veerpont loopt een wandelpad over het meer naar de oude vissershaven van Varenna. U vindt hier een idylissche plein en diverse straatcafe's waar U van een verfrissing kunt genieten. U vindt hier ook diverse internationale restaurants. Ook met de boot is Varenna goed bereikbaar. Daarnaast kunt U uw boot hier ook zonder problemen aanmeren.

Bezienswaardigheden in het dorp en de omgeving:

Castello del Vezio

Vanaf het Castello del Vezio heeft U een prachtig uitzicht over het meer. Het kasteel is de laatste woonplaats van de Lombardisch koningin Theodolinda en is te voet te bereiken in ongeveer 40 minuten. Het is mogelijk om het kasteel te bezichtigen en tevens een valken-show te zien.

Villa Monastero en Villa Cipressi:

De beide villa's liggen direct aan het Comomeer, omgeven door prachtige tuinen. Villa Monastero, een voormalig klooster, is bekend om haar internationale  wetenschappelijke congressen en nu de thuisbasis voor het internationale natuurkundecentrum. De prachtige barokke zalen en faciliteiten uit de tijd van Louis XIV met de opmerkelijke wandtapijten.

De aangrenzende villa Cipressi is tegenwoordig een locatie voor tentoonstellingen. De villa is omgeven door een grote tuin aangelegd op terrassen met botanische beplanting. Beide tuinen zijn dagelijks toegankelijk. Entree kost € 4,- per persoon. Van mei tot september van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 14.00 uur ott 18.00 uur en in oktober tot 17.00 uur.

Wandeling:

Vanaf Varenna loopt een spectaculair bergpad van het 900 m hoog gelegen Esino Lario (11 km) naar de hoge Alpen, de noord-top van de Grigna (2409 m). Deze wandeling duurt zo'n 4-5 uur waar U aan het einde bij een berghut uitkomt vanwaar U een onvergetelijk uitzicht heeft over de Lombardische Alpen. Op een heldere dag kunt U zelfs tot aan de Po-vlakte kijken en de Appennijnen.

Wekelijkse markt:

Elke woensdag is er hier een markt.

weitere Informationen

Sehen Sie alle Ferienunterkünften in Varenna

Gevonden 168 Objekte

1 2 3 4 5
Foto van Comomeer Vakantiehuis Amarone_Gravedona_10_Balkon

Casa Amarone Appartement / 5 Personen
Gravedona, Comomeer, Lombardy

Het zonnige vakantiehuis Amarone, gelegen in de wijngaard hoeve Casa Rina, ligt op een prachtige locatie boven Gravedona. Vanaf hier heeft u een adembenemend panoramisch uitzicht op het Comomeer en het zwembad.

Prijs per week ab 595 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Asti_Gravedona_10_Balkon

Casa Asti Appartement / 2 Personen
Gravedona, Comomeer, Lombardy

De zonnige vakantiewoning Asti heeft een terras en zwembad. De woning is gelegen in de wijngaard van de hoeve Casa Rina en ligt op een mooie locatie boven Gravedona met een panoramisch uitzicht.

Prijs per week ab 490 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Barolo_Gravedona_10_Balkon

Casa Barolo Appartement / 6 Personen
Gravedona, Comomeer, Lombardy

De zonnige vakantiewoning Barolo in de wijngaard hoeve Casa Rina is gelegen boven Gravedona. De vakantiewoning heeft een zwembad en je hebt er een adembenemend panoramisch uitzicht op het Comomeer.

Prijs per week ab 735 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Nando_Musso_10_Balkon

Casa Nando Appartement / 6 Personen
Musso, Comomeer, Lombardy

Het lichte appartement Casa Nando is gelegen in Musso en ligt op slechts 500 meter van het meer, in een uiterst schilderachtige locatie met een prachtig uitzicht op het Comomeer.

Prijs per week ab 420 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Prosecco_Gravedona_10_Balkon

Casa Prosecco Appartement / 2 Personen
Gravedona, Comomeer, Lombardy

De vakantiewoning Prosecco met zonnig terras ligt in de wijngaardhoeve Casa Rina. Het is een zeer mooie locatie boven Gravedona met panoramisch uitzicht en zwembad.

Prijs per week ab 525 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Ribolla_Gravedona_10_Balkon

Casa Ribolla Appartement / 6 Personen
Gravedona, Comomeer, Lombardy

Het gezellige maisonnette appartement Ribolla gelegen in de wijngaard hoeve Casa Rina ligt boven Gravedona en heeft een prachtig panoramisch uitzicht en zwembad.

Prijs per week ab 735 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Trebbiano_Gravedona_10_Balkon

Casa Trebbiano Appartement / 4 Personen
Gravedona, Comomeer, Lombardy

Het gezellige appartement Trebbiano met terras ligt in de wijngaard van hoeve Casa Rina. Casa Rina ligt op een mooi locatie boven Gravedona, heeft een zwembad en een prachtig uitzicht over het Comomeer.

Prijs per week ab 560 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Rosato_Gravedona_10_Balkon

Casa Rosato Vakantiehuis / 8 Personen
Gravedona, Comomeer, Lombardy

Het rustieke vakantiehuis Rosato met overdekt terras in de wijngaard hoeve Casa Rina ligt op een mooie positie boven Gravedona. Vanuit hier heeft u een adembenemend uitzicht. Vakantiehuis Rosato heeft een gemeenschappelijk zwembad.

Prijs per week ab 840 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Sangiovese_Gravedona_10_Balkon

Casa Sangiovese Appartement / 5 Personen
Gravedona, Comomeer, Lombardy

Het exclusieve appartement is gelegen in de Sangiovese wijngaard boerderij Casa Rina. Casa Rina ligt boven Gravedona, heeft een zwembad en een prachtig panoramisch uitzicht over het Comomeer.

Prijs per week ab 735 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Lake_Como_Valarin_Resort_Vercana_10_Balkon

Casa Valarin Resort Appartement / 6 Personen
Vercana, Comomeer, Lombardy

Prijs per week ab 1050 €1 2 3 4 5