Privé appartementen Dosso del Liro

Dosso del Liro  Ort Dosso del Liro  Ort Dosso del Liro  Ort

Dosso del Liro

Dosso del Liro is een mooi bergdorp met ongeveer 270 bewoners van wie de huizen zijn op de bergtop, waar ze worden besteld in een harmonieuze rijen rond de kerk. Het dorp ligt in de provincie Como, en grenst in het noordwesten met de Zwitserse steden van Cama, Grono en Roveredo, en ligt op 650 meter boven de zeespiegel, in een open en zonnige locatie. Het biedt een adembenemend uitzicht op de Alto Lario en de omliggende bergen, met inbegrip van "de piramide", de Monte Legnone (2609 M.).
 
De smalle straatjes die het rustieke dorpje te karakteriseren, hebben veel te bieden en te ontdekken. Hier zijn er veel stenen huizen te zien, die vaak versierd met fresco's. Talrijke en bijzonder zijn de typische putten, die overal in het dorp worden verdeeld. Ze zijn een uitgangspunt voor mooie tochten altijd het aanbieden van een reeks van suggesties en prachtige panorama's, of ze nu meer of minder inspannend.
 
Het dorp is gelegen aan de Via dei Monti Lariani, een 125 kilometer lange wandelroute die gaat langs de westelijke oever.
 
Aanbevolen plaatsen om te bezoeken: De parochiekerk SS Annunciata uit de 17e eeuw, de binnenkant is versierd met een zeer rijke barokke inrichting, en in het bijzonder belang is het orgel.
 
Ook aan te raden om te bezoeken is het dialect Museum "Museo del dialetto" in Dosso del Liro op de Piazza della Chiesa, geopend van 27 juli - 1 september 14:00-17:00.
 
Een wandeling door het kastanjebos brengt u naar de Romeinse kerk van San Pietro in Costa, die op een heuvel en wordt genoemd in teksten uit de 14e eeuw. Dosso del Liro, en vele andere omliggende dorpen ervaren emigratie van de bewoners in de afgelopen eeuwen naar Sicilië en in het bijzonder naar Palermo. De sporen zijn nog te vinden in het werk van vele kerken, met inbegrip van deze kerk.
 
In het dorp is er een kleine winkel aan de dagelijkse behoeften te dekken. Dosso del Liro heeft ook een goed restaurant. Een openbare busdienst verbindt het dorp naar Gravedona (za. 3 km) en het meer.

Favorieten

Boek nu veilig uw vakantie!
Gratis omboeken of annuleren als er een officieel inreisverbod geldt voor Italië. Voor meer informatie zie voorwaarden.

Gevonden 0 objecten: Lombardy, Dosso del Liro » Reset alle invoer

Geen vakantiehuizen gevonden

Geen resultaten voor uw zoekcriteria / de door u geselecteerde aankomstdatum. Als alternatief bieden we de volgende vakantiehuizen aan die slechts aan een deel van uw zoekcriteria voldoen.

« Ga terug en probeer het opnieuw