Filmfestival van Venetië

Een VIP event - Filmfestival van Venetië

Het filmfestival van Venetië is een elegant, interessant, niet te missen evenement. Het wordt jaarlijks gehouden in eind augustus en begin september in het Palazzo del Cinema in het Lido van Venetië. Het is het oudste filmfestival ter wereld, de eerste editie was in 1932.
De tentoonstelling is onderdeel van de bredere achtergrond van de Biënnale van Venetië, een cultureel evenement dat de beroemde internationale tentoonstelling van hedendaagse kunst omvat. De 71ste editie werd gehouden tussen augustus en september 2014.

Regisseurs, acteurs en actrices uit de hele wereld en de beroemde Hollywood-sterren nemen deel aan het festival. De prijs uitgereikt is de Gouden Leeuw, die zijn naam te danken heeft aan het symbool van de stad (de leeuw van de Basiliek van San Marco). Deze herkenning is een van de belangrijkste vanuit het oogpunt van filmcritici, zoals de Gouden Palm in Cannes en Oscars in de USA.

Het is raadzaam om een vakantiehuis te huren in de regio, en ga dan naar Venetië met de trein en de hele dag in de stad rondgelopen als een filmster. Een verblijf buiten de stad heb je de mogelijkheid om de meeste van de gehele periode van uw vakantie te hebben. U kunt een bezoek, evenals Venetië, ook de prachtige stad Verona en het meer gebieden van Como, Garda en Maggiore - met hun adembenemende uitzichten.

Tijdens dit geweldige evenement de stad Venetië is behoorlijk druk en het is moeilijk om accommodatie voor een redelijke prijs te vinden.
De tickets voor de Film Festival zijn online beschikbaar op de officiële website van het evenement, met speciale kortingen voor de onder-26 en over-60. De opties zijn vrij duur, maar je kunt tickets kopen voor de individuele evenementen en voor vertoningen buiten de hallen.

Als je wil gewoon een beetje van de rode loper atmosfeer absorberen, zijn er grote schermen buiten het Palazzo del Cinema, waar ze projecteren interviews met de regisseurs en acteurs gratis. The Movie Village organiseert speciale evenementen met de tijdelijke aanwezigheid van een aantal beroemdheden.

Bent u enthousiast over cinema? Geniet van het Filmfestival van Venetië. Bekijk de film sterren lopen de rode loper in het kader van het romantische Venetië stad. Als je op vakantie bent in het noorden van Italië tussen augustus en september, NIET missen deze droom evenement!


plus

The visitors who saw Filmfestival van Venetië, are also interested in comfortable apartments.

View »