Privé appartementen Gravedona

Gravedona Ort Gravedona Ort Gravedona Ort

Gravedona

Gravedona aan het met Comomeer verscheidene opgenomen plaatsen Consiglio di Rumo en Germasino is een van de mooiste plekken van het Comomeer en heeft ongeveer 4200 inwoners. De stad Gravedona biedt u een mooi strand en boulevard dat brengt u naar de mooie oude stad Dongo met veel restaurants en bars, sportfaciliteiten including tennis, zeilen, windsurfen, motorboot varen, Zwemmen, enz.

Zeer mooie boulevard met veerpont Onder het romantische landschap van de oude Palzzo Gallio. Enkele leuke restaurants met terras en gezellige stand-up cafés nodigen u uit om te wandelen en te genieten. Park en het openbare strand met een terras café / kiosk. Over de verlenging van de boulevard in zuidelijke richting, langs de kerk naar het sportstadion. Parkeren op de eerste en de tweede weg links (Viale Scuri). De historische plaats Iiegt aan de monding van de vallei die doorkruist wordt van Torrente Liro, bovenop westelijke oever van het Comomeer, in een schilderachtige baai, tegenover bijna precies de monding van de Valtellinatales. De plaats was een versterkte nederzetting for the Romeinse kolonisatie; In de Middeleeuwen werd betwist door de Milanese en de Comensern.  Met Sorico en Dongo de plaats behoorde tot de gemeenschap "Tre Pievi", later werd hij de eigendom van de Visconti, de Sforza, en uiteindelijk kreeg hij door de Spanjaarden naar de kardinaal Gallio.

Gravedona is ook een ideaal uitgangspunt voor wandelen en mountainbiken. Bij de passagier of speedboot gemakkelijke toegang tot vele plaatsen van het Comomeer of naar Lecco.

Zie waarde in de stad en in de omliggende

-De Basilica di San Vincenzo , antieke bouw, was in de 11e, 17e en 18e eeuw. hersteld. Er zijn nog steeds sporen van de oude Romeinse bouw beschikbaar. Het interieur is interessant, vooral de crypte.

-De kerk van Santa Maria del Tiglio werd vernieuwd in Como stijl rond 1100. . De binnenkant (waardevolle schilderijen) laat de latere wijzigingen gebouw duidelijk zichtbaar.

 -De Chiesa dei SS Gusmeo e Matteo , Roman (1200), later herbouwd (ca. 1500/1600).

- De voormalige kloosterkerk van S. Maria delle Grazie , de bouw van de 15de eeuw., behoorde tot de 18e eeuw Augustijner monniken. Binnen fresco's en sculpturen.

- Het Palazzo Gallio , 16de eeuw, de residentie van kardinaal Gallio .. Is nu een monumentaal pand. Gebouwd in 1582 in opdracht van kardinaal Tolomeo Gallio, naar ontwerpen van Pellegrino de 'Pellegrini, is in het centrum van de Tre Pievi gebied (drie parochies), die Gravedona, Dongo en Sorico behoorde. Vandaag is het gebouw herbergt de administratie van de Comunità Montana. Het Palazzo Gallio is open voor het publiek, maar slechts een deel van de tuin en de gangen en de informatie Comunità Montana Alto Lario secretariaat, waar liggen deels ook toeristische informatie.

Wandelingen Na Peglio, 633 m, ongeveer 1 uur. Na Livo, 675 m, ongeveer 01:45 uur. Na Dosso del Liro, 625 m, voorbij Madonna delle Grazie en S. Martino, ongeveer 1 uur.

Restaurants - Tips

Op de Piazza Gravedona zijn er erg leuke cafés direct aan het meer waar je kunt gaan in de ochtend en ontspannen ontbijten. Langs de prachtige boulevard zijn ook verschillende goede restaurants

- Saltamartin kleine romantische restaurant boven Consiglio Rumo (tussen Gravedona en Dongo), slaat u rechtsaf. Prachtig uitzicht, met een terras, en uitstekende huisgemaakte specialiteiten,reserveringen aan te bevelen Tel. 0344 80 819

- Osteria "Ca 'de' Matt" Zeer aangename sfeer in de oude gerestaureerde gewelven. U krijgt de originele, zeer goed eten. Daarnaast worden dagschotels dagelijks aangeboden. In een klein steegje, net voor de voormalige Castello, parallel aan de haven. Op woensdag gesloten. Via Castello 10, tel. 0344 85640

- Ristorante Hotel La Villa Zeer mooi restaurant met een verfijnde sfeer en menu geselecteerd voor hoge eisen. Een lichte eetkamer met grote glazen schuifpui naar de tuin. In de zomer geserveerd op het terras bij het zwembad. De eigenaren spreken goed Duits. Aan de doorgaande weg aan de linkerkant van Gravedona ligt iets onder de weg vrijstaande villa-achtig gebouw met zwembad. Via Regina 17 Tel. 0344 89 027.

Wekelijkse markt (mercato settimanale)
1e en 3e woensdag van de maand (van ongeveer 8,00 tot klok ca.12.30)

Favorieten

50€ GEGEVEN + Speciale weekkorting

Boekt u voor 5 dagen of meer, dan ontvangt u van ons een “voucher van 50 euro”, die u bij boeking vóór 29 februari 2024 kunt inwisselen.
En voor reizen tussen 7 april 2024 en 4 mei 2024 met een minimale huurperiode van 7 dagen 10% speciale weekkorting.

Vermeld eenvoudigweg "PROMOCODE 0124" of "10% SPECIALE WEEKKORTING" in het veld "Aanvullende informatie" tijdens het boeken. Wij brengen dan de 50 euro/10% in mindering op uw boekingsbedrag. Voor verdere informatie zie Algemene voorwaarden.

Gevonden 15 objecten: Lombardy, , Gravedona » Reset alle invoer


Casa Paradiso Duria

Residence in Gravedona

Comomeer, Lombardy, Italië


6 2 1
65 m2

per week van 1428 €

plus eventuele extra kosten

Ik vind dat leuk !!

Casa Paradiso Bregagno

klantbeoordelingen

Residence in Gravedona

Comomeer, Lombardy, Italië


6 2 1
65 m2

per week van 1428 €

plus eventuele extra kosten

Ik vind dat leuk !!

Casa Paradiso Tabor

klantbeoordelingen

Residence in Gravedona

Comomeer, Lombardy, Italië


6 2 1
65 m2

per week van 1477 €

plus eventuele extra kosten

Ik vind dat leuk !!

Casa Paradiso Legnone

klantbeoordelingen

Residence in Gravedona

Comomeer, Lombardy, Italië


8 2 1
70 m2

per week van 1589 €

plus eventuele extra kosten

Ik vind dat leuk !!

Casa Paradiso Legnoncino

Residence in Gravedona

Comomeer, Lombardy, Italië


8 2 1
70 m2

per week van 1610 €

plus eventuele extra kosten

Ik vind dat leuk !!