Privé appartementen Dongo

Dongo Ort Dongo Ort Dongo Ort

Dongo

Dongo is een zonnig, levendig dorp aan de noordelijke westoever van het Comomeer, op slechts 4 km van Gravedona en ongeveer 6 km van Domaso. Menaggio ligt zo'n 13 km zuidwaarts.

In Dongo vindt u alle faciliteiten voor de dagelijkse behoeften, maar ook goede restaurants en diverse sportmogelijkheden. Bij het grote plein direct aan het Comomeer, is een kleine haven, waar u uw boot kunt aanmeren. Daarnaast vertrekt ook vanuit Dongo een veerpont waarmee u naar diverse plaatsen aan het Comomeer kunt varen.

In het noordelijke gedeelte van Dongo vindt u een mooi vlak strand van gras en kiezel en ook goede surfmogelijkheden. Daarnaast is er een fiets- wandelpad langs het water tot aan Gravedona.

Een rechte weg leidt naar het bergdorp Stazzona (vanaf hier heeft u een mooi panoramisch uitzicht op het Comomeer), naar Garzeno en de hoge Alpen van Albano en de San Iorio valleien, een prachtig contrast met de sub-tropische vegetatie aan het meer. Vanuit Dongo is ook het bergpad 'Via dei Monti Lariani' goed bereikbaar voor een wandeling. Een mooie wandeling hoog boven het Comomeer richting Musso.

Bezienswaardigheden in het dorp en omgeving:

Het grote plein aan het meer bij het stadshuis is een historische locatie, waar in 1945 Mussolini gevangen genomen is. Nu is in het stadshuis Palazzo Manzi het museum van de partizanen gevestigd.

Benzinestations:

Aan de hoofdweg, direct na de brug is een tankstation met zelfbediening waar u 24 uur per dag terecht kunt.

Wekelijkse markt (mercato settimanale):

Elke eerste en derde donderdag van de maand (vanaf ongeveer 08.00 uur tot ongeveer 16.00 uur).


Favorieten

50€ GEGEVEN + Speciale weekkorting

Boekt u voor 5 dagen of meer, dan ontvangt u van ons een “voucher van 50 euro”, die u bij boeking vóór 29 februari 2024 kunt inwisselen.
En voor reizen tussen 7 april 2024 en 4 mei 2024 met een minimale huurperiode van 7 dagen 10% speciale weekkorting.

Vermeld eenvoudigweg "PROMOCODE 0124" of "10% SPECIALE WEEKKORTING" in het veld "Aanvullende informatie" tijdens het boeken. Wij brengen dan de 50 euro/10% in mindering op uw boekingsbedrag. Voor verdere informatie zie Algemene voorwaarden.

Gevonden 0 objecten: Lombardy, Dongo » Reset alle invoer

Geen vakantiehuizen gevonden

Geen resultaten voor uw zoekcriteria / de door u geselecteerde aankomstdatum. Als alternatief bieden we de volgende vakantiehuizen aan die slechts aan een deel van uw zoekcriteria voldoen.

« Ga terug en probeer het opnieuw