Privé appartementen Lenno

Lenno Ort Lenno Ort Lenno Ort

Lenno

Lenno is een pittoreskdorpje met ongeveer 1900 inwoners op een prachtige locatie in de baai "Baia di Venere', gevormd door het schiereiland van Lavedo. Lenno ligt direct aan het Comomeer tussen Ossuccio en Mezzegra in de buurt van Menaggio (5 km).

In Lenno vindt U diverse religieuse gebouwen, die als ware kunstwerken beschouwd kunnen worden, als ook een dorpsplein, de crypte van de kerk S. Stefano en de tegenover gelegen achthoekige Romaanse doopkapel.

Lenno is een zonnig en levendig dorp met goede restaurants, bars en alle nodige winkels voor de dagelijkse behoefte. Het dorp heeft een prachtige boulevard met strand en aanlegsteiger vanwaar U met de veerpont naar diverse andere plaatsen aan het Comomeer kunt varen. Ook biedt Lenno veel sportmogelijkheden zoals tennis, zeilen, surfen, motorbootvaren, zwemmen etc.

Uitstapjes
Como (30 km), Milaan (70 km), Lugano (30 km), het bekende ski-oort St.Moritz (100 km) of Madesimo (150 minuten met de auto).

Bezienswaardigheden in het dorp en omgeving
De belangrijkste bezienswaardigheid is de Villa del Balbianello met haar mooie tuin, die ook gediend heeft als het decor voor de film Star Wars.
Op de berghelling , boven Lenno bevindt zich de Abdij van Acquafreddda met gekleurde fresco's, gebouwd in de 13e eeuw.

Wandelingen

Kort, maar wel erg aantrekkelijk is de wandeling die door het bovenste deel van Lenno naar Sacro Monte di Ossuccio gaat met haar 14 kapellen en de kerk 'Santuario della Madonna del Soccorso'.

Wekelijkse markt (Mercato settimanale)

Elke dinsdag is er aan de boulevard een markt.


Favorieten

Boek nu veilig uw vakantie!
Gratis omboeken of annuleren als er een officieel inreisverbod geldt voor Italië. Voor meer informatie zie voorwaarden.

Gevonden 0 objecten: Lombardy, Lenno » Reset alle invoer

Geen vakantiehuizen gevonden

Geen resultaten voor uw zoekcriteria / de door u geselecteerde aankomstdatum. Als alternatief bieden we de volgende vakantiehuizen aan die slechts aan een deel van uw zoekcriteria voldoen.

« Ga terug en probeer het opnieuw