Privé appartementen Dervio

Dervio Ort Dervio Ort Dervio Ort

Dervio

Dervio is een rustig dorp aan de noordoostelijke oever van het Como Meer.

Het dorp aan het Como Meer heeft ongeveer 3000 inwoners (stand 2010), en behoort tot de provincie Lecco. Dervio ligt op ongeveer 25 km ten noordwesten van de provincie hoofdstad Lecco en zo'n 70 km noordwaarts van de miljoenen-metropool Milaan. De naastliggende dorpen zijn Colico (10 km noordwaarts) en Bellano (4 km zuidwaarts).

Dervio heeft een groot zeilcentrum, een station, een aanmeerstijger voor de veerboot met lijnverbinden met diverse andere dorpen aan het Comomeer. Langs het water loopt een mooie, kilometerslange boulevard met strand (kiezel), ligweiden, speeltuinen, bars, pizzeria's en diverse winkeltjes voor de dagelijkse behoefte.

Een aanrader is een tochtje op de smalle bergweggetjes in de vallei Varrone met in een indrukwekkend Alpen landschap en klein traditionele dorpjes, waaronder Premana (17 km) aan het einde van de vallei, bekend om haar zilverwerk en uitgangspunt voor mooie wandelingen in de Alpen.

Bezienswaardigheden in het dorp en de omgeving

Het dorp aan het Comomeer is in vier delen opgedeeld:

In Castello vindt men resten van een toren uit de 14e eeuw.

In het zuidelijke gedeelte van Dervio bevinden zich ruïnes van Castelvedro uit de 5-6e eeuw. Het fort staat op een dominante positie en uit de resten van de muren kan man zich inbeelden hoe groot het fort was. Een deel van een afweersysteem aan de oever van het Comomeer, om invallen van de barbaren uit het 'Rezien' af te weren.

In het Noordelijke gedeelte van het dorp bevindt zicht het oude vestigingsdorp Corenno Plinio met een machtige vestiging.

Ook bezienswaardig zijn de twee hoofdkerken van het dorp: Santi Pietro e Paolo uit de 11e eeuw en santi Quirico e Giulitta uit de 11e eeuw.


Favorieten

50€ GEGEVEN + Speciale weekkorting

Boekt u voor 5 dagen of meer, dan ontvangt u van ons een “voucher van 50 euro”, die u bij boeking vóór 29 februari 2024 kunt inwisselen.
En voor reizen tussen 7 april 2024 en 4 mei 2024 met een minimale huurperiode van 7 dagen 10% speciale weekkorting.

Vermeld eenvoudigweg "PROMOCODE 0124" of "10% SPECIALE WEEKKORTING" in het veld "Aanvullende informatie" tijdens het boeken. Wij brengen dan de 50 euro/10% in mindering op uw boekingsbedrag. Voor verdere informatie zie Algemene voorwaarden.

Gevonden 0 objecten: Lombardy, Dervio » Reset alle invoer

Geen vakantiehuizen gevonden

Geen resultaten voor uw zoekcriteria / de door u geselecteerde aankomstdatum. Als alternatief bieden we de volgende vakantiehuizen aan die slechts aan een deel van uw zoekcriteria voldoen.

« Ga terug en probeer het opnieuw