Privé appartementen Mezzegra

Mezzegra Ort Mezzegra Ort Mezzegra Ort

Mezzegra

Mezzegra is gelegen aan de westelijke oever van het Comomeer een charmant dorpje in de Italiaanse provincie Como, rijk aan geschiedenis en kunst, verdeeld in zes districten :. Azzano, Pola, Giulino, Bonzanigo, Mugnano en Ganzo.

Het dorp Mezzegra heeft ongeveer 1000 inwoners ( vanaf 2012) en stijgt 200 meter boven de zeespiegel.

De omliggende gemeenten zijn: Grandola ed Uniti, Lenno en Tremezzo.

Bezienswaardig in de stad en buurt

Azzano is een charmant gehucht van Mezzegra, direct aan het meer. Over de boulevard bereikt u het Oratorium van St. Cajetan, ook de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten, die in 1670 door de familie Brentano werd gebouwd. Interessant wordt het hoofdaltaar het is versierd met een Pietà, Jezus in de armen van Maria, Johannes en Maria Magdalena in hout en gips.

Als je rijdt via de hoofdweg Regina naar het bovenste deel van de stad bereikten u Giulino waar een kruis de officiële plaats van overlijden van Mussolini beschikt. Inderdaad, het dorp was op 28 april 1945 getuige van een belangrijke historische gebeurtenis: in de voorkant van de poort in Via XXIV Maggio, Benito Mussolini en zijn minnares Claretta Petacci werd doodgeschoten door partizanen nadat ze werden gearresteerd in Dongo en in het Huis De Maria in Via Reale 4, waren opgenomen, waar ze brachten hun laatste nacht.

De parochiekerk van St. Abbondio , ingehuldigd in 1724 onderscheidt zich op een heuvel aan het eind van het dorp. Het majestueuze gebouw heeft een elegante barokke gevel en de klokkentoren ernaast.

Het oude Paleis Brentano 17e eeuw behoorde door de invloedrijke familie Brentano oorspronglijk van uit Comomeer, die later naar Milaan en Duitsland verhuisd. Vandaag, een deel is gebruikt als gemeentehuis.

Wandeltochten

Van Bonzanigo een pad leidt naar de berg Monte degli Stampi waar er rotsen die rijk zijn aan fossielen zijn. Deze fossielen, die vergelijkbaar zijn met een paardenhoef zijn vanwege hun vorm en afmetingen gennant in het dialect "Pé de Cavai", dwz de hoeven van het paard, en waren de bron van vele legenden. De eerste legende, de Ark van Noach daar aangemeerd.


Favorieten

Boek nu veilig uw vakantie!
Gratis omboeken of annuleren als er een officieel inreisverbod geldt voor Italië. Voor meer informatie zie voorwaarden.

Gevonden 0 objecten: Lombardy, Mezzegra » Reset alle invoer

Geen vakantiehuizen gevonden

Geen resultaten voor uw zoekcriteria / de door u geselecteerde aankomstdatum. Als alternatief bieden we de volgende vakantiehuizen aan die slechts aan een deel van uw zoekcriteria voldoen.

« Ga terug en probeer het opnieuw