Comomeer

In Italië aan het Comomeer

Wij weten het. Je zag een aantal foto's van de romantische Comomeer en je verliefd meteen. U hebt uw vakantie aan het meer geboekt, zonder een tweede gedachte. De datum van vertrek komt, maar je hebt alle nuttige informatie over de omgeving nog niet. Maak je geen zorgen, wij kunnen u helpen. Lees dit korte artikel zullen we u alles wat u moet weten over de prachtige hoek van de wereld die je gaat bezoeken zijn vertellen.

Laten we beginnen met een aantal technische gegevens. Comomeer, ook wel Lario genoemd, is de derde grootste Italiaanse meer voor oppervlakte (145 km²). Het is gelegen in het noorden van Italië, in de regio Lombardije, tussen de provincies Como en Lecco. De Monte Legnone met zijn 2609 m ingesteld als een juweel onder de Alpenvoorland, kijkt uit over het. Het heeft 37 zijrivieren, de belangrijkste van deze is de rivier de Adda.

Door zijn geografische ligging, zijn micro-klimaat en de adembenemende landschappen, Comomeer is een van de meest charmante Italiaanse landschappen en een van de meest populaire bestemmingen voor toeristen uit de hele wereld. Dankzij de verscheidenheid van de omgevingen, zijn er vele activiteiten die je kunt doen tijdens uw vakantie. Als je komt in de zomer, kunt u watersporten kiezen zoals zeilen, windsurfen, waterskiën, zwemmen en vissen, of als je houden van bergen, genieten van mountainbiken, wandelen, klimmen en paragliding. Vakantie in de winter? Van het Comomeer kunt u gemakkelijk toegang tot de skigebieden van Madesimo en St. Moritz en de thermen van Bormio.

Een van de mooiste en meest prestigieuze gebieden van het Comomeer is de Tremezzina zone, dit is de driehoek tussen Menaggio, Bellagio en Varenna. Bellagio, bekend als "de parel van het meer", is een charmant dorpje met vijf-sterren hotels en goede restaurants en boetieks. Moet bezoeken: Laglio, een kleine stad, George Clooney's zomerresidentie. Dan Brienno en Argegno die tot de oudste en meest karakteristieke dorpen.
Comomeer is ook een strategisch kruispunt tussen de schoonheid van Noord-Italië. Het is in de nabijheid van Milaan, Como en Valtellina, en grenst aan Zwitserland in Chiasso, Lugano en St. Moritz.

Nu heb je alle informatie die je nodig hebt om te vertrekken naar uw droomvakantie aan het Comomeer. Hoe dan ook, heb je nog een klein probleem op te lossen: Hoe gaat u al uw sportartikelen, wandelschoenen, badpak, en een paar elegante kostuums voor de chique 's avonds pakken?


plus

The visitors who saw Comomeer, are also interested in comfortable apartments.

View »