Privé appartementen Domaso

Domaso Ort Domaso Ort Domaso Ort

Domaso

Het voormalige vissersdorp Domaso biedt U naast mooie lange stranden, ook een mooi oud dorpscentrum met vele restaurants en bars, een cocktailbar en natuurlijk diverse winkeltjes en sportmogelijkheden. Domaso is ook een ideaal uitgangspunt voor wandelingen en mountainbiketochten.

Domaso ooit een vissersdorp, tegenwoordige een levendige vakantiebestemming, aan het Noorden van het Comomeer. Gravedona ligt 2 km ten westen, Menaggio 20 km zuidwaarts. Vanaf Domaso heeft U een mooi uitzicht over het hele noorden en een gedeelte van het midden van het Comomeer en natuurlijk op de tegenoverliggende berg: de Monte Legnone (2609 m).

Domaso heeft een milt klimaat, en een zuidelijke wind, genaamd 'de Breva' die vaak ik de late voormiddag aanklopt. Het strand is geschikt om te zonnen, maar ook uitermate geschikt voor de sportmogelijkheden zoals windsurfen, kite-surfen en zeilen. In het seizoen is er dan ook een ruim aanbod aan sportmogelijkheden: een surf-/zeilschool (ook duits sprekent), waterskicentrum, tennisbaan, minigolf, mountainbike-school met verhuur. Het toeristsche aanbod wordt aangevuld door de vele restaurants, bars en de cocktailbar.

In Domaso is ook een aanlegplaats waar zowel de lijnboot, als de snelvaartdienst (vleugelboot) aanmeert en U naar diverse andere plaatsen aan het Comomeer kunt.

Domaso-pozzolo is een zonnig, klein dorpsdeel van Domaso en ligt op slechts 5 minuten rijden boven de mooie vakantiebestemming Domaso. Pozzolo ligt op een zonnige heuvel midden tussen de wijnterrassen. In het dorpsdeel Pozzolo vindt U ook twee wijnkelders.

Wekelijkse markt (mercato settimanale):

Elke eerste en derde dinsdag van de maand van ongeveer 08.00 uur tot 17.00 uur is er markt in Domaso.

Tips:

Gelateria - Enoteca Monti - Een echte aanrader is de Gelateria - Bar Monti, vlak naast het Esso benzinestation. Hier kunt U de beste 'Briosch' (croissantjes), andere zoetigheden en diverse variaties van koffies krijgen. In de zomer bieden zij ook een omvangrijk aanbod aan ijs. Bar Monti heeft een groot overdekt terras met aansluitend een kleine, maar fijne wijn-enoteca. In de winter is Bar Monti op dinsdag gesloten. Tel: (+39) 0344 95005

Restaurant-tips:

Restaurant Enoteca del Porto - Hier kunt U wijn proeven en in kleine hoeveelheden kopen. U vindt het restaurant tegenover de oude vissershaven van Domaso. Rustdag: woensdag. Tel. (+39) 034 96171

Restaurant dei Pescatori - Dit restaurant heeft een zeer mooi overdekt terras direct aan het meer. Ze hebben een regionale keuken, verse vis van de dorpsvisser en pizza's. Vanaf Gera Lario komend vindt U het restaurant aan het begin van het dorp aan de rechterkant. Er is parkeermogelijkheid. De eigenaresse, mevrouw Daniela, spreekt ook Duits. Adres: Via Case Sparse 197. Tel.: (+39) 0344 96088

Locanda Castello - Gezellig en rustiek restaurant boven Domaso. Specialiteiten van het huis zijn kaas- en vleesfondues en raclettes. Idyllisch terras met rustieke stenen tafels. Reserveren wordt sterk aangeraden. Rustdag: donderdag. Adres: Via Gaggio. Tel.: (+39) 0344 85470

Routebeschrijving (vanaf het Noorden) Locanda Castello: In Domaso, over de brug de eerste straat rechts. Deze straat volgen, waarbij U langs de kerk komt en vervolgens ongeveer 3 km de berg oprijdt tot U in Gaggio bent. De auto dient U bij het begin van het dorp te parkeren en vervolgens kunt U te voet verder tot Locanda Castello (ongeveer 70 m. te voet).


Favorieten

50€ GEGEVEN + Speciale weekkorting

Boekt u voor 5 dagen of meer, dan ontvangt u van ons een “voucher van 50 euro”, die u bij boeking vóór 29 februari 2024 kunt inwisselen.
En voor reizen tussen 7 april 2024 en 4 mei 2024 met een minimale huurperiode van 7 dagen 10% speciale weekkorting.

Vermeld eenvoudigweg "PROMOCODE 0124" of "10% SPECIALE WEEKKORTING" in het veld "Aanvullende informatie" tijdens het boeken. Wij brengen dan de 50 euro/10% in mindering op uw boekingsbedrag. Voor verdere informatie zie Algemene voorwaarden.

Gevonden 1 objecten: Lombardy, Domaso » Reset alle invoer


Villa Palazzetta

Villa in Domaso

Comomeer, Lombardy, Italië


5 3 2
110 m2

per week van 1785 €

plus eventuele extra kosten

Ik vind dat leuk !!