Privé appartementen Varenna

Varenna Ort Varenna Ort Varenna Ort

Varenna

Varenna is een aantrekkelijk dorp met historische bezienswaardigheden, een mooie boulevard tot aan het oude centrum van Varenna waar U diverse restaurants, wijnbarretjes en boutiques vindt.

Varenna met haar romantische haven ligt tegenover Menaggio. Het dorp ligt steil tegen de berghelling aan en er het oude dorp is verdeeld door diverse kleine weggetjes. Vanaf de aanmeerplaats voor de veerpont loopt een wandelpad over het meer naar de oude vissershaven van Varenna. U vindt hier een idylissche plein en diverse straatcafe's waar U van een verfrissing kunt genieten. U vindt hier ook diverse internationale restaurants. Ook met de boot is Varenna goed bereikbaar. Daarnaast kunt U uw boot hier ook zonder problemen aanmeren.

Bezienswaardigheden in het dorp en de omgeving:

Castello del Vezio

Vanaf het Castello del Vezio heeft U een prachtig uitzicht over het meer. Het kasteel is de laatste woonplaats van de Lombardisch koningin Theodolinda en is te voet te bereiken in ongeveer 40 minuten. Het is mogelijk om het kasteel te bezichtigen en tevens een valken-show te zien.

Villa Monastero en Villa Cipressi:

De beide villa's liggen direct aan het Comomeer, omgeven door prachtige tuinen. Villa Monastero, een voormalig klooster, is bekend om haar internationale  wetenschappelijke congressen en nu de thuisbasis voor het internationale natuurkundecentrum. De prachtige barokke zalen en faciliteiten uit de tijd van Louis XIV met de opmerkelijke wandtapijten.

De aangrenzende villa Cipressi is tegenwoordig een locatie voor tentoonstellingen. De villa is omgeven door een grote tuin aangelegd op terrassen met botanische beplanting. Beide tuinen zijn dagelijks toegankelijk. Entree kost € 4,- per persoon. Van mei tot september van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 14.00 uur ott 18.00 uur en in oktober tot 17.00 uur.

Wandeling:

Vanaf Varenna loopt een spectaculair bergpad van het 900 m hoog gelegen Esino Lario (11 km) naar de hoge Alpen, de noord-top van de Grigna (2409 m). Deze wandeling duurt zo'n 4-5 uur waar U aan het einde bij een berghut uitkomt vanwaar U een onvergetelijk uitzicht heeft over de Lombardische Alpen. Op een heldere dag kunt U zelfs tot aan de Po-vlakte kijken en de Appennijnen.

Wekelijkse markt:

Elke woensdag is er hier een markt.


Favorieten

50€ GEGEVEN + Speciale weekkorting

Boekt u voor 5 dagen of meer, dan ontvangt u van ons een “voucher van 50 euro”, die u bij boeking vóór 29 februari 2024 kunt inwisselen.
En voor reizen tussen 7 april 2024 en 4 mei 2024 met een minimale huurperiode van 7 dagen 10% speciale weekkorting.

Vermeld eenvoudigweg "PROMOCODE 0124" of "10% SPECIALE WEEKKORTING" in het veld "Aanvullende informatie" tijdens het boeken. Wij brengen dan de 50 euro/10% in mindering op uw boekingsbedrag. Voor verdere informatie zie Algemene voorwaarden.

Gevonden 0 objecten: Lombardy, Varenna » Reset alle invoer

Geen vakantiehuizen gevonden

Geen resultaten voor uw zoekcriteria / de door u geselecteerde aankomstdatum. Als alternatief bieden we de volgende vakantiehuizen aan die slechts aan een deel van uw zoekcriteria voldoen.

« Ga terug en probeer het opnieuw